Gesztenyés crème brûlée

Elkészítés

A gesztenyepürét a tejszínnel és a tejjel együtt egy lábasba tesszük, és addig melegítjük, amíg gőzölögni nem kezd. Aztán az egészet botmixerrel összeturmixoljuk és hozzáadjuk a rumot. Közben a tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a langyos, gesztenyés tejszínt, és simára keverjük.

 

Az így kapott krémet szuflé formákba töltjük, majd a tálkákat egy magas falú tepsibe tesszük.

 

Annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen, majd 110 fokra előmelegített sütőbe tesszük másfél órára. Akkor készültek el, ha a krém közepe is megdermedt. A formákat kivesszük a vízfürdőből, hagyjuk őket kihűlni, majd tálalásig a hűtőbe tesszük.

 

Tálaláskor egyenletes rétegben megszórjuk a tetejüket cukorral és flambírozópisztollyal addig olvasztjuk, amíg karamellizálódik a cukor. Azonnal tálaljuk.

vissza a listára