Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 13. rész
Elkészítés
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. 2 db 20 cm átmérőjű kapcsos forma alját kibéleljük sütőpapírral.
A fűszereket, a sót és a sütőport összekeverjük a liszttel.Robotgépben felverjük a tojásokat a cukorral, amíg legalább háromszorosára habosodik és kifehéredik a tojás. Ez fontos, hogy könnyű legyen a tésztánk. Hozzáadjuk a vanília kivonatot is. A reszelt répát alaposan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel, dióval, mazsolával és az olajjal. A robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és váltakozva a tojáshabhoz adjuk a lisztes és a répás keveréket.A masszát 2 kapcsos sütőforma között egynelően elosztjuk és 35 perc alatt készre sütjük. 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából és rácson teljesen kihűtjük a tortalapokat.
A krémhez a hozzáavalókat habosra keverjük: először a vajat a krémsajttal, majd hozzáadjuk a porcukrot, végül a többi hozzávalót is. 10 percre behűtjük, majd megtöltjük és bevonjuk vele a tortát. Szeletelés előtt legalább egy órára a hűtőbe tesszük.