Gluténmentes töltött keksz

Elkészítés

A csokikrémhez a tejszín forráspontig hevítjük, majd az összedarabolt csokoládéra öntjük és simára keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a narancslikőr és ezekkel is kikeverjük. Felhasználásig félretesszük, de legalább fél órára, hogy kissé besűrűsödjön.

 

Egy késes aprítógépben lisztté daráljuk a zabpelyhet. Hozzáadjuk a rizslisztet és a sót és tovább dolgoztatjuk a gépet.

 

Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, a cukrot, a mézet és a tejszínt, éppen csak forráspontig melegítjük. Hozzáadjuk a vaníliát, lehúzzuk a tűzről és a zabkeverékkel is összeforgatjuk. 15 percig pihentetjük.

 

Kiskanállal kis halmokat kanalazunk egy sütőpapírral leterített tepsire a masszából. Két keksz között legalább 5 centit hagyunk, mert szét fognak terülni. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt sütjük készre a kekszeket. A tepsin hagyjuk őket kihűlni, majd két keksz közé 1-1 teáskanélnyi csokikrémet kenünk és összeragasztjuk őket. Fogyasztás előtt hagyjuk 1 órát pihenni legalább.

vissza a listára

Cookie Beállítások