Gombával és májjal töltött baconös csirke

Elkészítés

A gombás töltelékhez egy serpenyőben olajon hagymát dinsztelünk. Mikor már üveges a hagyma, akkor az előzőleg késsel apró darabokra kapargatott csirkemájat a hagymára öntjük. Elkeverjük, és hagyjuk összepirulni a hagymával, majd borsozzuk. Két zsömlét kettébe törünk és vízbe áztatjuk. Mikor a májnak már szép színe van, akkor előfőzött darált gombát teszünk a máj mellé. Kisvártatva jó bőven teszünk hozzá petrezselymet, és 3 db darált főtt tojást is. Az áztatott zsömléket alaposan kinyomkodjuk, és azt is a töltelékhez adjuk. Összedolgozzuk és enyhén sózzuk borsozzuk. 2 tojást is ráütünk, azzal is elkeverjük. Az egész csirkemellet bevágjuk (nyitott szeletet készítünk) és klopfolni kezdjük, óvatosan, hogy ne essen szét a csirke. Sózzuk. A tölteléket bele adagoljuk a szétnyújtott csirkemellekebe, feltekerjük, majd bacon szeletekbe csavarjuk és olajozott tepsiben 180 fokos sütőben megsütjük. Sütés előtt díszíthetjük paradicsom szeletekkel is. Köretként krumplipürét kínálhatunk hozzá.

vissza a listára