Kapcsolódó műsor:

Jöttünk, Láttunk, Főztünk
1. évad 4. rész
Elkészítés
A házi tésztához először a lisztet összegyúrjuk a tojással és az olajjal, és ha még túl száraznak bizonyulna, pár csepp vizet adunk hozzá. Sima tésztává dolgozzuk, nagyjából 8-10 perc folyamatos, alapos gyúrással, majd fóliába csomagoljuk, és 40 percre hűtőbe rakjuk.
A pihentetés alatt is alakul még a gluténszerkezet, így könnyebben nyújtható, kevésbé szakadó tésztát kapunk. Enyhén lisztezett felületen, egy nyújtófával max. 1 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd derelyevágóval felcsíkozzuk.
A csirkét felvágjuk majd zsiradékon megpároljuk. Felaprítjuk a körtét, hozzá főzzük a tejszínt, bele keverjük a kék sajtot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzákeverünk kevés szerecsendiót és mustárt. Összeforgatjuk a kifőzött tésztával és azonnal tálaljuk.