Kapcsolódó műsor:

Jöttünk, Láttunk, Főztünk
1. évad 4. rész
Elkészítés
A házi tésztához először a lisztet összegyúrjuk a tojással (1 tojást számolunk 10dkg liszthez), pici sót adunk hozzá és kevés vizet. Sima tésztává dolgozzuk, nagyjából 8-10 perc folyamatos, alapos gyúrással, majd fóliába csomagoljuk, és 40 percre hűtőbe rakjuk.
A pihentetés alatt is alakul még a gluténszerkezete, így könnyebben nyújtható, kevésbé szakadó tésztát kapunk. Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd nyújtani kezdjük tésztagép segítségével, végül vékony csíkokra vágjuk. Bazsalikomleveleket is passzírozhatunk a tészta közé. Tálalás előtt pár perc alatt forró vízben megfőzzük a tésztát.
A csirkemelleket fűszerezve, zsiradékon megkérgezzük, majd a sütőbe tesszük 20 percre. A körtét szeletekre vágjuk és serpenyőben megsütjük.
1 fokhagymát nyomó segítségével egy serpenyőbe préselünk, majd folyamatosan kevergetve picit pirítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a kék sajtot, parmezan sajtot . A gorgonzola darabokat villával szétnyomkodjuk. Ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval , mustárral ízesítjük.
Az elkészüt mártást a kifőzött észtával összeforgatjuk.
A parmezanchipshez a reszelt parmezanból vékony rétegben szórt kis adagokat teszünk sütőpapírra, majd a sütőbe tesszük.
A vinegrette-hez összekeverjük fél citrom kifacsart levét, 3 ek olivaolajat, pici sót, 1 teáskanál mustárt. Ebbe beleorgatjuk a spenótot és egy kis pirított, majd felaprított diót.