Gorgonzolás-radicchios-sonkás rizottó

Elkészítés

Egy serpenyőben 30g vajon hagymát párolunk, hozzáöntjük a fele mennyiségű bort, és üvegesre pároljuk a hagymát. Amennyiben szükséges, kevés forró alaplevet is használhatunk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt radicchiot, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a saláta megfonnyad, majd hozzáadjuk a speck sonkát is. Egy másik serpenyőben megpirítjuk (csak magában, minden nélkül) a rizst, és amikor elkészült, a hagymás keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a maradék bort és kis adagokban a forró alaplevet is. Enyhén híg állagúra hagyjuk, és lekapcsoljuk alóla a tüzet. Hozzáadjuk az apróra vágott gorgonzolát, a parmezánt, majd végül 30g vajat is. Alaposan összekavarjuk, amíg homogén állagú lesz, és hagyjuk 2 percig állni, majd ezután tálalhatjuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára