Kapcsolódó műsor:

Jöttünk, Láttunk, Főztünk
1. évad 4. rész
Elkészítés
A házi tésztához először a lisztet összegyúrjuk a tojással és az olajjal, és ha még túl száraznak bizonyulna, pár csepp vizet adunk hozzá. Sima tésztává dolgozzuk, nagyjából 8-10 perc folyamatos, alapos gyúrással, majd fóliába csomagoljuk, és 40 percre hűtőbe rakjuk.
A pihentetés alatt is alakul még a gluténszerkezete, így könnyebben nyújtható, kevésbé szakadó tésztát kapunk. Enyhén lisztezett felületen, egy nyújtófával max. 1 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd derelyevágóval felcsíkozzuk.
A csirkemellbe kis zsebeket vágunk, majd beletöltjük a gorgonzolát. Sütőbe tesszük kb. 165 fokra, 10 percenként ellenőrizzük mennyire sült át. Miután kivettük a sütőből fólia alatt pihentetjük.
A mártáshoz felaprítunk 1 hagymát kevés vajjal, hozzákeverjük a tejszínt, kevés gorgonzolát, a kék sajtot. Sóval, borssal, szerecsendióval, mustárral ízesítjük.
A tésztát kifőzzük, majd a kész mártásba forgatjuk. A körtéket vágjuk csíkokra és pirítsuk meg serpenyőben.
A paprikát és az újhagymát megpirítjuk serpenyőben és az étel mellé tálaljuk.