Gőzgombóc Vaníliasodóval, Szilvalekvárral Töltve

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

Az élesztőt egy kis tejben cukorral felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk. 1 órát hagyni kelni, kb. 2-3szorosára kel. A megkelt tésztát lisztezett deszkán enyhén kinyújtjuk, és egyforma darabokra vágjuk. Kb. 5-6 gombóc lesz belőle. A tészták közepébe teszünk egy kanál szilvalekvárt, összezárjuk a sarkait és gombócot formázunk belőle. Egy nagy alapterületű edényben pici vizet forralunk, és egy párolóbetétet teszünk bele. Erre tesszük a betöltött gombócokat, és kb. 12-15 percig pároljuk. Frissen a legjobb, ráteszünk egy kis kocka vajat, hogy elolvadjon, megszórjuk cukrozott mákkal és vaníliasodóval tálaljuk.

vissza a listára