Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
1. évad 16. rész
Elkészítés
A vajat a 20 dkg cukorral habosra keverem, hozzáadom a juharszirupot. Ezután belekeverem az előre felvert tojást is. A masszához adagolom az előre összekevert száraz alapanyagokat – liszt, sütőpor, fahéj, gyömbér, és jól összedolgozom. A maradék 10 dkg cukrot egy tálba teszem. A tésztából fél evőkanálnyi labdákat a cukorba pottyantok és minden oldalon beleforgatom őket, majd a sütőpapírral kibélelt tepsire teszem a cukros golyókat. Egymástól 7-8 cm-re, mert szét fognak terülni. 170 fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sülnek a kekszek. A sütőből kivéve rácson kihűtöm, majd a lekvárral megkenem és összeragasztom őket.
(Fotó: Sándor Katalin)