Gyömbéres muffin

Elkészítés

Szitáljuk egy tálba a lisztet a sütőporral és a sóporral együtt, majd keverjük jól össze.

Egy másik tálban a tojásokat a cukorral, a vaníliával és a reszelt gyömbérrel enyhén verjük fel – ne verjük habosra, hanem 1 percig keverjük habverővel.

Adjuk hozzá a tejszínt vagy joghurtot + a vajat, és keverjük jól össze, amíg jól össze nem keveredik.

Egy nagy tálban keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat – ügyeljünk arra, hogy óvatosan keverjük, és csak addig, amíg a keverék sima nem lesz. A tésztának, ahogy fentebb említettem, csomósnak kell lennie. Ha lágy, mint egy tészta, akkor túl sokat kevertünk, és a muffinjaink sütés után kemények lesznek.

Adjuk hozzá az apróra vágott kandírozott gyömbért, még keverjük össze röviden, amíg eloszlik a tésztában.

Fagylaltkanalat vagy kanalat használva a muffinformákat csak ¾-ig töltjük meg – ha túlságosan megtöltjük őket, akkor túl fognak csordulni, és ez megakadályozza, hogy megkeljenek – csúnya gombaformájúak lesznek.

A muffinokat 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, ideális esetben a ventilátoros funkcióval.

vissza a listára