Kapcsolódó műsor:

A TV Paprika karácsonya SK
2. évad 4. rész
Elkészítés
A finomszemű zabpelyhet konyhai robotgépben liszt állagúvá őröljük. Összekeverjük egy tálban a többi száraz hozzávalóval (rizsliszt, mandulaliszt, kakaó, chia mag, sütőpor és mézeskalács fűszerkeverék). Az almát durvára reszeljük és a joghurttal, valamint a tojással együtt hozzáadjuk a lisztkeverékhez. Alaposan összemixeljük, és egy vajjal kikent, lisztezett formába öntjük. 170 fokon sütjük kb. 30 percig. Gyömbérszósszal tálaljuk, melyhez nádcukrot karamellizálunk, majd frissen facsart narancslét és dobozos narancslét adunk hozzá. Finomra reszelt friss gyömbérrel hintjük meg, és lassú lángon állandóan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. (Ha gyorsabban akarunk dolgozni, egy kanál kukoricakeményítővel gyorsabban be tudjuk sűríteni.)
Fotó: Sándor Katalin