Kapcsolódó műsor:
Így Etesd A Családodat!
1. évad 13. rész
Elkészítés
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük és a keverék közepébe mélyedést alakítunk ki. Egy kis tálban összekeverjük a folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adjuk. Kanállal egyenletes masszává keverjük. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a massza felét beleöntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. A második tortalapot ugyanígy megsütjük. Rácson teljesen kihűtjük a tortalapokat. A krémhez a csokoládét összetörjük és közepes tálba tesszük. A tejszínt egy közepes lábosban forrásig hevítjük és a csokoládéra öntjük. Egyenletesre keverjük – fényes, selymes masszát kell kapnunk. 2 dl-t a csokikrémből hűtőbe teszünk kb. 10 percre, a többit hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Az egyik tortalapot tányérra vagy tortatálra tesszük és megkenjük 2 ek szederlekvárral. Erre kenjük a hűtőben lehűtött krémet, majd rátesszük a másik tortalapot. Ezt is megkenjük 2 ek lekvárral, és ráöntünk egy keveset a szobahőmérsékletű krémből. Vékonyan bevonjuk vele a tortát, az oldalát is, majd pár percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém. A maradék krémmel is bevonjuk – így szépen el kehet kenni rajta a krémet, mert az első réteg megköti a morzsákat. Tálalásig, de legalább 1 órára hűtőben pihentetjük.