Gyümölcsös Cheesecake Szelet

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír kilógjon a tepsiből – ezzel fogjuk majd kiemelni a süteményt, ha elkészült. A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük. Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a cukrot. A sütőforma aljára nyomkodjuk. Megszórjuk megmosott, szárazra törölt áfonyával. A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük.

vissza a listára