Gyümölcstorta

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

Először kikenjük és liszttel beszórjuk a tortaformát (26 cm átmérő). Ezután a sütőt 180 °C fokra előmelegítjük és a 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Ezt követően a 4 tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, majd a lisztet. Ezután kézzel beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot. A tésztát a formába töltjük, majd világosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni. A forró pudingra műanyag fóliát helyezünk, hogy ne képződjön rajta bőr, és úgy hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a habfixálót. Mindebből sima krémet keverünk. A kihűlt tortaalapokat felvágjuk és lekvárral bekenjük – legjobb a ribizli vagy más savanykás lekvár. A krémmel is bekenhetjük, vagy a krémet használjuk csak az oldal kenéséhez. A torta szélét megszórjuk kókusszal. És eljött az idő, amikor használjuk a fantáziánkat: a kedvenc gyümölcseinket, és ami kéznél van, szépen a tortára rétegezzük. Elkészítjük a zselatint – az összes hozzávalót folyamatos keverés közben felforraljuk, majd elzárjuk a gázt. Kicsit még keverjük, majd kissé lehűtjük, mielőtt a gyümölcsökre öntjük (nem szabad forrón ráönteni). Mivel a gyümölcsök nem egyforma magasságúak, a zselatint kenőtollal hordjuk fel. A tortát a hűtőbe tesszük és hagyjuk kihűlni.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára