Habkönnyű csokoládétorta liszt nélkül, narancsos mascarpone krémmel

Elkészítés

A tojások sárgáját és a kristálycukrot géppel felhabosítjuk.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett óvatosan felmelegítjük ügyelve, hogy a csokoládé ne essen szét.
Keverjük össze a két masszát.
Majd verjük fel a fehérjéket kemény habbá, és óvatosan ezt is adjuk hozzá a csokoládés masszához.
Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

A 2 dl narancslevet és a narancs lereszelt héját annak a levével visszaforraljuk, amíg besűrűsödik és narancskaramellt készítünk. Kihűtjük.
A mascarponet a felvert tejszínhabbal és a kihűlt narancskaramellel összekeverjük.
A langyos torta mellé kínáljuk.

Magos Zoltán receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára