Hagymás bab romesco szósszal

Elkészítés

A hagymát hajszálvékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és elkezdjük a hagymát puhára párolni, közben sózzuk, borsozzuk. Kb. 20 percig pároljuk, amíg egészen megpuhul és barna színe lesz, de nem sül, csak puhul.
A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, és ezt is a serpenyőbe tesszük, a hagymával együtt tovább pároljuk. Amikor a fokhagyma is megpuhult, hozzáadjuk a kész romesco szószt is, összemelegítjük, és egy kevés vízzel vagy alaplével hígítjuk.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, és 7-8 percig főzzük alacsony lángon, hogy összeérjenek az ízek. Közben tovább fűszerezzük a citrom frissen reszelt héjával, és ha kell, sózzuk, borsozzuk is.
A végén egy nagyobb csomó bazsalikomot durvára vágunk, és az éltébe keverjük. Azonnal fogyasztjuk, akár egy jó nagy szelet pirítóson is tálalhatjuk.

vissza a listára