HAGYMÁS GRÁNÁTALMÁS CSIRKEMÁJ ZÖLDSÉGES KUSZKUSSZAL, FRANCIA SÜLT HAGYMÁVAL

Elkészítés

A májhoz egy nagyobb méretű serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat és mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk. Kivesszük őket és félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe beletesszük a félkarikára vágott lilahagymát, hozzáadjuk a vajat és pár perc alatt üvegesre pároljuk. Amint a hagyma összeesett és elkezd barnulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, valamint a fűszereket. Egy-két percig pirítjuk és visszatesszük bele a csirkemájat. Átforgatjuk majd ráöntjük a gránátalma szirupot, hozzáadjuk a barna cukrot és addig főzzük, amíg a szaft be nem sűrűsödik. A legvégén meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a gránátalma magokat és adunk még hozzá sót, ha szükséges. Tálaláskor friss korianderrel megszórjuk.
A sütőtököt 1 cm-es kockákra vágjuk, majd nagy tálba tesszük. Összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd hozzáöntünk két evőkanál olívaolajat. Egy nagy serpenyőben lepirítjuk, majd addig pirítjuk, amíg megpuhul. A végén kevés citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz egy kisebb lábasba tesszük a vizet az olajjal és a citromlével majd felforraljuk. A kuszkuszt beleöntjük, lehúzzuk az egészet a tűzhelyről és lefedve megvárjuk, amíg az összes vizet felszívja (5-7 perc). Hozzá keverjük a vajat és villával átkeverjük, hogy szétpergessük a szemeket. Összeforgatjuk a lepirított sütőtökkel.
A hagymát felszeleteljük, kevés lisztbe forgatjuk, lerázogatjuk. Közepesen forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, megsózzuk. Tálaláskor a májra halmozzuk.

vissza a listára