Kapcsolódó műsor:
Bódi Margó Ízvilága
2. évad 10. rész
Elkészítés
Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, és rászórjuk a pirospaprikát. Teszünk rá krumplit, répát, fehérrépát, zeller levelet, petrezselymet, a pontyszeleteket, majd felöntjük kis vízzel. Teszünk bele paradicsomot és paprikát is, hogy egybefőljenek a lével. Sózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben a szálka nélküli filétkről eltávolítjuk a bőrt, és citromleves sós, borsos lébe bepácoljuk. Mikor minden alapanyag megpuhult, az egészet átpasszírozzuk, így lesz a halgulyásból halászlé. Az átpasszírozott levet visszaöntjük a lábosba, beletesszük a hal belsőségeket és a szálka nélküli bepácolt filét, és készre főzzük a passzírozott lében.