Halsaláta Mogyoróvajas Majonézzel

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

A tőkehalfiléket 4 darabra vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk míg barnára pirul, és mogyoró ízű lesz. A tojásokat 4 percig főzzük. A főtt tojásokat sóval, borssal, ecettel és egy citrom levével öszekeverjük, majd lassan hozzákeverjük a vajat, míg krémes lesz az állaga. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és puhára főzzük. hozzáadjuk a fehérbort, sózzuk, és borsozzuk, majd újra felforraljuk. félretesszük, majd kb 3-5 perc elteltével az edénybe tesszük a tőkehalat. A halat 10 percig az edényben hagyjuk. Ezután a tőkehalat kivesszük az edényből és megszárítjuk. A tányéron egy evőkanál barnított vajjal kínáljuk.

vissza a listára