HARCSAPAPRIKÁS JUHTÚRÓS SZTRAPACSKÁVAL ÉS FORRÁZOTT SALÁTÁVAL

Elkészítés

A harcsapaprikáshoz a szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben elkezdjük lepirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, és ha ez üveges, a fűszerpaprikát is, ízlés szerint adhatunk hozzá csípős paprikát is. Felöntjük egy kevés vízzel, majd ha elkezd forrni, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és a tejszínnel, a paprikás mártáshoz adjuk és összeforraljuk a kívánt sűrűségűre. Ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A harcsát egyforma kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen megpirítjuk, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult minden oldala, a paprikás szószba forgatjuk óvatosan, és együtt főzzük pár percig.
A sztrapacskához az apróra kockázott szalonnát serpenyőben lepirítjuk. A szalonnát papírtörlőre szedjük, a zsírt külön félretesszük.
A megtisztított burgonyát a reszelő legapróbb lyukú oldalán lereszeljük. Kevés sóval, liszttel és 1 tojással – ízlés szerint 2-3 gerezd összetört fokhagymával – sűrű galuskatésztát készítünk. A tésztát forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz felszínére jön, leszűrjük és egy szalonnazsírral kikent edénybe szedjük.
Hozzáadjuk a juhtúróval elkevert tejfölt és összeforgatjuk. meglocsoljuk egy kevés félretett szalonnazsírral, majd fél órára 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, Ha összesült, megszórjuk a pirított szalonnával és azonnal fogyasztjuk.
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, negyedeljük, torzsáját kivágjuk, vigyázva, hogy ne essenek szét a gerezdek.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük. A finomra vágott foKhagymát a zsírba tesszük és 1 percig pirítjuk.
Az ecetet óvatosan a forró zsiradékba öntjük, félrehúzzuk, majd a salátanegyedeket ebben a forró ecetes olajban megforgatjuk.
Tányérra tesszük, megsózzuk, és a még forró töpörtyűvel megszórjuk.
Tejföllel tálaljuk

vissza a listára