Kapcsolódó műsor:
![](https://tvpaprika.hu/wp-content/uploads/2021/09/6a8d577e5b905508dad7c555446da63e_700.jpg)
Jöttünk, Láttunk, Főztünk
1. évad 1. rész
Elkészítés
A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A hal csontos részeit felaprítjuk és egy fazékba feltesszük főni. A hagymát felkockázzuk és berakjuk a hal mellé. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és elkezdjük zubogtatni.
A pontyfiléket hajszál vékony csíkokban beirdaljuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és besózzuk.
A fazékban lévő halhoz forrás után hozzádobjuk a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. Kb. 30 percig főzzük, majd leszűrjük.
Az így nyert alaplevet ismét felforraljuk, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük. 15-20 percig rotyogtatjuk, utána hozzáadjuk a csíkokra vágott pontyfilét, és kb. 2-4 perc alatt puhára főzzük.
A gyufatésztához 10 dkg liszthez 1 db tojást adunk, összegyúrjuk , picit állni hagyjuk, majd nyújtás után gyufaszál nagyságúra aprítjuk. Ezután forró vízben megfőzzük.