Házi focaccia szárított paradicsommal

Elkészítés

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Lisztből, vízből, élesztőből és sóból, kevés olajjal tésztát gyúrunk, hozzáadjuk a fűszernövényeket és az átpirított fokhagymát.Kb. 30 percig hagyjuk a tésztát gőzön kelni. Sütőpapírra tesszük és még 10 percig kelesztjük. Beledolgozzuk a hozzávalókat, Megszórjuk durva sóval, borssal és körülbelül 20 percig sütjük. Közben a paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajozzuk, és fűszernövényekkel ízesítjük. Keverjük össze a sajtot a vajjal, a finomra felvert tejszínnel és bazsalikommal. A focaccia megsütése után tegyük be a sütőbe 10 percre, majd a gépet elzárva hagyjuk megszikkadni a melegben a paradicsomot, majd könnyű krémmé dolgozzuk össze.

vissza a listára