HÁZIAS ALMÁS PITE Bede Róberttől

Elkészítés

Klasszikus linzertésztát készítünk. (1kg liszthez kell 60 dkg vaj, 30 dkg porcukor). Ez az alap arány, de bárhogy változtatható. Addig gyúrjuk amíg elolvad a vaj. Mindig csak egy evőkanál vizet hozzáadva a megfelelő állagra gyúrjuk. 2 részre szedjük (1 nagyobb egy kisebb) . A nagyobb részt kinyújtjuk.
Kis hűtőben pihentetés után a nagyobb részt kinyújtjuk, egy tepsire fektetjük, megszúrkáljuk villával és kicsit elősütjük.
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és beízesítjük a fűszerekkel. Fontos hogy cukrozás után kinyomkodjuk a levét hogy ne ázzon el a tészta.

Az elősütött tésztán végigkenünk vékonyan lekvárt, majd kicsit félretesszük. Ráhalmozzuk az almás tölteléket középre téglalap alakban.
A tészta másik részét vékonyra kinyújtjuk és letakarjuk vele a tölteléket majd visszarakjuk a sütőbe.

Dekorációként almahéj csíkokat citromlébe áztatunk és porcukorral megszórjuk a pitét.

vissza a listára