Húsgombócok rizlingmártásban kapribogyóval

Elkészítés

Keverjük össze a csirkét és a sertéshúst tejben áztatott zsemlével. Vajon megpirítjuk a fokhagymát és a salottát. A húshoz adjuk a tojást, a szardellát, a kapribogyót és az apróra vágott petrezselymet, majd összekeverjük. Sóval és fekete borssal ízesítjük. Készítsünk kis gombócokat.

Felöntjük a húslevessel, és megfőzzük benne a gombócokat.

A gombát és a salottát vajban megpirítjuk, borral felöntjük, és teljesen lepirítjuk.

Adjuk hozzá az alaplét és forraljuk be. Ízesítsük mustárral, kapribogyóval és fűszerekkel.

Adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, majd habosítsuk. Kapribogyóval és húsgombóccal tálaljuk.

vissza a listára