Húsmentes borscs

Elkészítés

Vágjuk fel a hagymát, dobjuk egy kis vajra fonnyadni. Amíg a hagyma fonnyad, pucoljuk meg a zöldségeket, reszeljük le a répát és az egyik céklát nagy lyukú reszelőn. Keverjük a reszelt zöldséget a hagymához, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá fél kiskanálnyi köményt. Keverjünk egyet rajta, amíg fonnyad, vágjuk kockára a többi zöldséget (a másik céklát is), szeleteljük fel a gombát. Tegyük az edénybe a zöldségeket, dobjunk bele két szem szegfűborsot, meg egy babérlevelet. A szerecsendióból reszeljünk bele egy keveset, majd a gyömbért egészben dobjuk bele, a fokhagymát szétzúzva keverjük hozzá, adjuk hozzá a paradicsomot, meg egy jó liter vizet. Tegyünk hozzá egy kiskanál cukrot, egy jó evőkanál almaecetet. Fedjük le, főzzük kis lángon fél órát, amíg a krumpli meg nem puhul.

vissza a listára