Húsos, Zöldséges, Töltött Tészta (Pirog)

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd vízzel, az olvasztott vajjal, csipet sóval és a liszttel egy rugalmas tésztát gyúrunk. Kelesztjük. A darált húst finomra vágott vöröshagymán lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt, főtt zöldségeket. Sózzuk, majd borssal, szerecsendióval és mustárral fűszerezzük. Alaposan megpároljuk és félretesszük hűlni. A tésztát kinyújtjuk és korongokat vágunk belőle. Rátesszük a tölteléket, félbehajtjuk és a széleit alaposan összenyomkodjuk. Vagy 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt egy tojással megkenve pirosra sütjük, vagy felforrósított olajban 5-10 perc alatt kisütjük. A tejfölt összekeverjük a joghurttal, sózzuk és zúzott fokhagymával, valamint finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

vissza a listára