Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra Tudatos Konyhája
2. évad 9. rész
Elkészítés
Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a karikára vágott póréhagymát.
Hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát, thai citromfüvet, kurkumaport, csilipasztát és közepes hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett, pár percig hagyjuk pirulni.
Felöntjük a kókusztejjel, összeforraljuk, botmixerrel pürésítjük, majd szűrőn átpasszírozva hozzáadjuk a forrásban lévő zöldség vagy hús alapléhez. Az így elkészült levesbe belefőzzük az ázsiai tésztát.
Amikor a tészta megpuhult, hozzáadjuk a nagyon alaposan lemosott, papírtörlőn leszárított, apró kockákra vágott pak choit és csak annyi ideig főzzük, hogy a zöldségek roppanósak és élénk színűek maradjanak.
Forrón tálaljuk, megszórva az újhagymával, korianderzölddel, chilivel és sóval, meglocsolva a zöldcitrom levével.