Illatos kókusztejes leves

Elkészítés

Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a karikára vágott póréhagymát.

Hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát, thai citromfüvet, kurkumaport, csilipasztát és közepes hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett, pár percig hagyjuk pirulni.

Felöntjük a kókusztejjel, összeforraljuk, botmixerrel pürésítjük, majd szűrőn átpasszírozva hozzáadjuk a forrásban lévő zöldség vagy hús alapléhez. Az így elkészült levesbe belefőzzük az ázsiai tésztát.

Amikor a tészta megpuhult, hozzáadjuk a nagyon alaposan lemosott, papírtörlőn leszárított, apró kockákra vágott pak choit és csak annyi ideig főzzük, hogy a zöldségek roppanósak és élénk színűek maradjanak.

Forrón tálaljuk, megszórva az újhagymával, korianderzölddel, chilivel és sóval, meglocsolva a zöldcitrom levével.

vissza a listára