Kapcsolódó műsor:
Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 12. rész
Elkészítés
A tésztához a lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, összedolgozzuk – lehet kézzel vagy késes robotgépben is, majd egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az írót és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, kilapítjuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, egy hőálló edénybe tesszük, megszórjuk cukorral és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt karamellizáljuk. Kivesszük és félretesszük. A sütőt visszavesszük 170 fokra.
A pitetésztát kinyújtjuk és egy kerek piteformába (kb. 24 cm átmérőjű) simítjuk. Oldalait becsipkedjük és 15 percre a mélyhűtőbe tesszük. Ezután sütőpapírt terítünk rá, rászórunk 1 kg lencsét vagy babot és 25 perc alatt elősütjük a tésztát. Kivesszük a sütőből, leszedjük a papírt és a babot, a tésztát pedig visszatesszük sülni még 10 percig, amíg a közepe elkezd megszilárdulni.
A töltelékhez késes aprítógépben összedolgozzuk a tojássárgáját, a tojásokat, az írót, a cukrot, a sót és a citrom levét és héját. Hozzáadjuk a lisztet, majd a vajat is és a kész masszát az elősütött formába öntjük. 50 percig sütjük – ha kell alufóliával letakarjuk, hogy ne piruljon a tészta széle. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a közepére halmozzuk a sült sárgabarackot és szeletelve tálaljuk.