Joghurtos epres, sárgabarackos „nedves” süti

Elkészítés

Tegyük a tojásokat egy nagy tálba, és néhány másodpercig turmixoljuk.

Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg a keverék térfogata megduplázódik.

Adjuk hozzá a joghurtot, és keverjük, amíg egy homogén masszát kapunk.

Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojásos-joghurtos keverékhez (a sima és szellősebb tészta érdekében célszerű előtte szitálni).

Csak annyira keverjük össze, hogy a keverék homogenizálódjon (nem jobban, mert ha jobban keverjük, akkor aktiváljuk a lisztben lévő glutént, és sütés után a sütemény sűrűbb/keményebb lesz, mint szeretnénk).

Tegyük a keveréket a sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe, majd adjuk hozzá a gyümölcsöt.

Hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek bele a tésztába, szórjuk meg liszttel.

180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Sütés után 5 percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra tesszük hűlni.

vissza a listára