Juhtúrós sztrapacska sült kacsával

Elkészítés

A húsokat a zsírban lassú tűzön egy kis víz hozzáadásával fedő alatt puhára főzzük. Krumlpihoz és tojáshoz lisztet keverünk egy nagy tálban. Addig keverjük, amíg nokedli állagú nem lesz, majd sózzuk, és hozzáadjuk az egyik csokor apróra vágott kaprot. Közben vizet forralunk, teszünk bele egy kis sót és olajat is. A lobogó vízbe szaggatjuk a nokedlit és kifőzzük.Egy serpenyőben kockára vágott szalonnát sütünk. Mikor kisült a zsírja, kivesszük a szalonna darabokat, és a visszamaradó zsírra tesszük a másik csokor kaprot apróra vágva.

A kész galuskát egy nagy tálban elkeverjük a szalonnával, a kaporral, a juhtúróval és a tejföllel. Adhatunk hozzá a kacsazsírból is.

vissza a listára