Kacsapaprikás hajdinával

Elkészítés

A kacsát kisebb részekre osztjuk, kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a köményt, a szeletelt kápiapaprikát, a füstölt és az édes paprikát, és összekeverjük. Felöntjük alaplével, és puhára pároljuk, miközben megfőzzük a hajdinát. Ecetből, cukorból és vízből öntetet készítünk, amivel bepácoljuk a salátát, majd hozzáadjuk a mákot. A borsót megpucoljuk, a salátához adjuk.

A kacsapaprikáshoz adjuk a chilipasztát, összekeverjük. Ha a hús puha, felöntjük tejszínnel és beletesszük a babérlevelet, a fekete- és szegfűborsot, ízlés szerint fűszerezzük. A vizet, az ecetet és a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a mustármagot, 10-12 percig főzzük. Leszűrjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet a paprikáshoz. A salátához mézbogyót, mikrozöldeket, lóherét, hajdinát és olívaolajat adunk.

vissza a listára