Kagylós spagetti tengerész módra

Elkészítés

A petrezselymet és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy lábosba olíva olajat teszünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és fokhagymát, pár percig pároljuk. Beletesszük a kagylókat, sózzuk, borsózzuk, fehér bort adunk hozzá, egy merőkanálnyi forró vizet adunk hozzá. A cherry paradicsomokat félbe vágjuk, sózzuk, a levét 10 percig csöpögtetjük és felfogjuk egy edénybe. Az így nyert levet ráöntjük a kagylókra. Kivesszük a kagylókat a lábosból. A paradicsomot magas hőfokon főzzük, várjunk, amíg megpuhul. Kivesszük a paradicsomokat és a kagylóhoz adjuk. Megfőzzük a spagettit, félkeményre hagyjuk, majd a kagylós szószban tovább főzzük, majd a kagylók levét is hozzáadjuk. Tálalunk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára