Kapcsolódó műsor:
Paprika Pékség
1. évad 15. rész
Elkészítés
Egy keverőtálban összekeverem a cukrot, és a 2 tojás sárgáját. Miután elkeveredett, mehet hozzá 2-3 dl tej is. Hozzá reszelem egy kevés citrom és narancs héját, ki mennyire szeretné citrusosan, akár el is hagyható. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, és szintén a kikevert tojásos alapunkhoz adjuk. A kalácsot felvágjuk és beleáztatjuk, várjunk, hogy kicsit magába szívja az ízeket. A tojás fehérjét egy külön tálban felverjük, majd lassan, kevés eperlekvár kíséretében, óvatosan hozzáforgatjuk a kalácsos alapunkhoz. Formázó gyűrűbe, vagy szuflé formába tesszük, és légkeveréssel 175 fokon megsütjük. Akkor van kész, amikor megemelkedett és kívül enyhe kérget kapott.