Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 15. rész
Elkészítés
A káposztát késés aprítógép em egészen finomra aprítjuk. Felhasználásig félretesszük.
A bacont felszeleteljük egy nagyobb serpenyőbe tesszük egy kevés olajjal, és pirosra sütjük.
Amikor megpirult, kiszedjük a szalonnát és a serpenyőben marad zsíron lepirítjuk a finomra aprított hagymát fokhagymát és a káposztát. Egészen barnára pirítjuk, hogy a káposzta jó édes süljön. Közben hozzáadjuk a vajat is, ettől még édesebb és gazdagabb ízű lesz. Sózzuk és borsozzuk is.
Közben fogkéményre főzzük a tésztát és a főzőlevéből félreteszünk egy csészényit.
Végül a pirított káposztás alapba finomra reszelt parmezánt teszünk, összeforgatjuk a tésztával és annyi főzőlevet adunk hozzá, hogy kellemesen, krémesen bevonja a tésztát a mártás. A pirított szalonnával megszórva találjuk, tehetünk rá még reszelt parmezánt és egy kevés finomra aprított metélőhagymát is.