Kapros tépett tészta krumplival, lecsóval és sült oldalassal

Elkészítés

Elkészítjük a lecsót, olajon és zsíron vöröshagymát párolunk. Sózzuk, piros paprikát adunk hozzá, majd sűrített paradicsomot is. Kis vízzel higítjuk, fűszerezzük, lefedjük, addig főzzük, amíg a hagyma már puhára fő, és akkor adunk hozzá paradicsomot, majd a legvégén a paprikát, és így főzzük készre, de úgy, hogy a paprika ne főjön szét benne, hanem ress maradjon.

A lisztekből és a tojásból tésztát gyúrúnk, félretesszük pihenni. 3 darabra vágjuk, kézzel vékonyra tépjük. Lobogó sós vízben néhány perc alatt készre főzzük.

Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzátesszük a krumplit és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és készre főzzük. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.

Összeállítjuk az ételt: a tésztához adjuk a paprikás krumplit, majd a lecsót.

Az oldalashoz egy lábosban zsírt hevítünk, majd belehelyezzük a húsokat. Kis vizet is adunk hozzá. Sózzuk, fűszerezzük, néha megkavarjuk, és fedő alatt puhára főzzük, közben 4 gerezd fokhagymát is teszünk a lábosba, és a végén sörrel meglocsoljuk.

vissza a listára