Kapros-túrós burek

Elkészítés

A töltelékhez összekeverjük a túrót, a tejfölt, a tojást. Sózzuk és aprított kaporra ízesítjük. A vajat a vízzel felmelegítjük és belekeverjük a sütőport. Egy sütőtál (kör alakú) alját megkenjük vajjal, majd belefektetünk 3 réteslapot, majd erre teszük ismét 3 lapot, kicsit meggyűrve, és meglocsoljuk a sütőporos keverékkel. Erre jön a túrótöltelék fele, majd újabb 3 réteslap meggyűrve, meglocsolva. Ismét túró, és a gyűrőtt lapok locsolva.
A tetejét 3 réteslappal zárjuk le, lehajtogatjuk a kilógó széleket. A pite tetejét a tejes olajjal kenjük le. 19o fokos sütőben kb. 4o perc alatt megsütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára