Kapcsolódó műsor:

A TV Paprika karácsonya SK
2. évad 4. rész
Elkészítés
Az alaptésztához a meleg tejbe beleszórunk egy evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Egy tálban összekeverjük a tönkölylisztet a nádcukorral, hozzáöntjük az olvasztott vajat. Kézzel gyúrjuk a tésztát, és kidolgozuk úgy, hogy ne tapadjon. Letakarjuk folpackkal és konyharuhával és hagyjuk megkelni. Közben elkészítjük a diós és a mákos töltelékeket: az összetevőket a tejen kívül alaposan összekeverjük egy tálban, majd leöntjük forró tejjel, és összedolgozzuk. A túrós töltelék összetevőit egyszerűen összekeverjük egy edényben. Elosztjuk a kikelt tésztát négy részre. Az első adagot kinyújtjuk és tepsire tesszük, mákos töltelékkel kenjük meg, aztán jön rá a következő réteg tészta, erre kerül a diós töltelék, megint egy réteg tészta és a végül erre jön a túrós töltelék. A maradék tésztából csíkokat vágunk és a süti tetejére rakjuk. Végül a süti tetejét megkenjük az olvasztott vaj és tojássárgája keverékével. 170 fokon kb. 40 percig sütjük.
Fotó: Sándor Katalin