Kapcsolódó műsor:

A TV Paprika karácsonya SK
2. évad 2. rész
Elkészítés
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habosra verjük. A sárgáját a citromhéjjal és a nádcukorral konyhai robotgépben sűrű krém állagúra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is, és végül fokozatosan belekeverjük a kemény habra vert tojásfehérjét, valamint a liszt, sütőpor és darált földimogyoró keverékét. A tésztát két kerek, sütőpapírral bélelt formába osztjuk és 170 fokon kb. 25 percig sütjük. A megsült piskótákat hagyjuk kihűlni.
A krémhez habverővel felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, a citromlét, a vaníliakivonatot és a fahéjat. Teljesen sima állagúra keverjük.
Kandírozott narancs: a narancsot megmossuk és fél centiméter vastagságúra szeleteljük. A vizet a cukorral, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal és a narancssal felforraljuk, és kb. 20-30 percig főzzük. Utána leöntjük a szirupot a narancsról, és szobahőmérsékleten 2-3 napig szárítjuk. (Gyorsabb megoldásként a sütőben is száríthatjuk, alacsony hőmérsékleten).
A torta összeállítása: a piskótára ráönthetjük a kandírozott narancs főzéséből maradt sziruppal, erre jön egy réteg krém, majd a másik piskóta, szirup és még egy réteg krém. Kandírozott naranccsal díszítjük.
Fotó: Sándor Katalin