Elkészítés
Elkészítjük a pácot: egy keverőtálba felvágjuk a salotta hagymát, a szintén apróra vágott kumquat gyümölcsöt. Adunk hozzá egy kis lime levet, reszelt lime héjat, sót, borsot, szójaszószt és aprított kaprot.
Ebben a páclében alaposan megforgatjuk a tonhal szeleteket, és állni hagyjuk.
Amikor a halszeletek magukba szívták az aromákat, leszedjük róluk a pác nagyobb darabjait, hogy ne égjenek majd oda. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütjük a szeletek mindkét oldalát úgy, hogy középen rózsaszínűek maradjanak.
Tálaláskor vastag csíkokra vágjuk.
Az édesburgonyákat hosszanti irányban hasábokra vágjuk, és sózás után alaposan megsütjük forró olajban. A kész burgonyákat papírtörlőre helyezzük, hogy az olaj lecsepegjen és megszórjuk a szezámmagokkal.
A baby spenótot összekeverjük a felkockázott naranccsal és a gránátalma magokkal. Meglocsoljuk egy fél citrom levével, olívaolajjal, hozzáadjuk a lepirított, összetört törökmogyorót és sóval, borssal átforgatjuk.
A rókagombát egy serpenyőben felhevített vajon átforgatva megsütjük – ügyelve arra, hogy csak kevés hő érje, és ne essen szét. Amint elkészült, egy tányérra helyezzük és kevés sóval ízesítjük.
A majonéz: 3 tojássárgájához lassan 200 ml olívaolajat öntünk, citromlevet, sót, borsot adunk hozzá. Botmimxerrel vagy habverővel felverjük majd belereszelünk pár gerezd fokhagymát és átkeverjük.