Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra Tudatos Konyhája
1. évad 5. rész
Elkészítés
A vöröshagymát vaj és olíva olaj keverékén pár perc alatt üvegesre pároljuk, közben sózzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, ezzel is 1 percig kevergetjük. A megtisztított karalábét apró kockákra vágjuk, a lábasba tesszük és 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük zöldség alaplével, felforraljuk és fedő alatt kb. 15 percig főzzük, a karalábé így még egy kicsit roppanós marad és ez a cél.
A tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, besűrítjük vele a főzeléket és éppen csak összemelegítjük. A fözelékhez adjuk a finomra vágott petrezselymet és a citrom frissen reszelt héját.
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. .A mandulát összekeverjük a reszelt parmezánnal, a tojást felverjük a mustárral. A hússzeleteket először a tojásos keverékbe, majd a mandulás morzsába mártjuk, vagyis panírozzuk. Sütőpapírral leterített tepsire tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alaatt ropogósra sütjük.