Karalábéleves petrezselyempesztóval

Elkészítés

Az apróra vágott póréhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott karalábét és tovább pirítjuk. Sózzuk és egy csipet cukrot is szórunk rá. Öntsük bele a vermutot, és hagyjuk elpárologni. Adjunk hozzá tejet és alaplevet, és főzzük körülbelül 20 percig. Végül az apróra vágott főtt burgonyával, tejszínnel és kevés sóval puhára főzzük, mixerrel simára dolgozzuk.

A szalonnát, a főtt burgonyát és a karalábét nagyjából egyforma kockákra vágjuk. Aranyszínűre sütjük. A petrezselyemleveleket forró vízben blansírozzuk, majd azonnal hűtsük le. Leturmixoljuk az olajjal, sóval és borssal együtt. A levest pesztóval, sült zöldségkockákkal és szalonnával tálaljuk.

vissza a listára