Karamellás, csokoládés és sópelyhekkel készült torta

Elkészítés

Tészta:

Aprítsuk a kekszet prézliszerűvé, keverjük össze a kakaóval és a vajjal (ha úgy látjuk, hogy a keksz még száraz, adjunk hozzá még egy kis vajat. Attól függően, hogy milyen kekszet használunk, lehet, hogy szárazabb), majd nyomkodjuk bele egy tortaformába, és jól nyomkodjuk le.

Karamell

Karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a vajat és a tejszínhabot – hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a kekszre.

Csokoládé

A tejszínt egy dupla aljú lábasba tesszük, és addig hagyjuk főni, amíg a szélein kicsit felhabzik. Levesszük a serpenyőt a tűzről, és a tejszínhez adjuk az összetört vagy felaprított csokoládét.

Hagyjuk az edényt érintetlenül 2-3 percig, ezalatt a csokoládé megolvad.

A 2-3 perc elteltével keverjük habverővel, amíg sűrű, fényes krémet kapunk.

Tegyük félre a krémet, amíg kissé kihűl (~10 perc).

A 10 perc elteltével vegye ki a tálcát a hűtőből, öntse bele a csokoládékrémet, és tegye ismét hűtőbe legalább 2 órára (lehetőleg egy éjszakára).

Szórja meg sóval

vissza a listára