Kapcsolódó műsor:

Egy Sima, Egy Fordított
2. évad 10. rész
Elkészítés
A vaníliarudat kettévágjuk, és kikaparjuk a magjait. Egy edényben feltesszük főni a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliamagokat. Amikor elkezd forrni, húzzuk le a tűzről!
A 4 zselatinlapot áztassuk hideg vízbe. 1-2 perc, facsarjuk ki belőle a vizet, és keverjük a langyos tejes keverékhez. A panna cotta alapunkat poharakba öntjük, még kicsit hűlni hagyjuk a konyhapulton, aztán irány a hűtő. Pár óra kell, amíg megszilárdul.
A karamellhez a cukrot a vízzel feltezzük tűzre, majd amikor elolvadt a cukor hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Főzzük pár percig, majd félretesszük hűlni.
A mandulát megpirítjuk, késsel nagyobb darabra vágjuk. A cukrot egy teflonserpenyőben megolvasztjuk és beleszórjuk a mandulát, majd sütőpapírra vagy szilikonlapra öntjük. Ha megdermedt feltörjük és díszítésnek a panna cottára szórjuk.
(Fotó: Sándor Katalin)