Kapcsolódó műsor:

Tv Paprika Magazin
3. évad 12. rész
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180C fokra (légkeverés).
Kivajazunk egy 28×20 cm-es tepsit. A rétes- ,vagy yufkalapokat a tepsivel azonos méretű téglalapokra vágjuk (ha réteslappal dolgozunk, négy lapból álljon egy réteg, ha hozzájutunk yufkához, akkor kettőből). Egy kancsóban összekeverjük a tojásokat a joghurttal, majd hozzáöntjük és elkeverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, (közben a többi lapot terítsük le nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki), és tepsibe rakjuk az első réteget: a lapot meglocsoljuk a tojásos-tejes keverékkel, majd elosztjuk rajta a zöldeket és a fetát. Úgy gazdálkodjunk, hogy összesen három rétegünk lesz, tehát a tölteléket kétfelé, a tejes-joghurtos keveréket háromfelé osszuk. Ismét vajjal megkent rétes-, vagy yufkalap következik, rá tejes folyadék, zöldek, feta, végül legfelül ismét réteslap jön. A tetejét meglocsoljuk a maradék tejjel, és meghintjük szezámmaggal, vagy fekete hagymamaggal. 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, felkockázva tálaljuk, mellé kis adag petrezselyemsalátát és fokhagymás joghurtot kínálhatunk.