KEFTEDES SKORDALIÁVAL, LILAHAGYMA SALÁTÁVAL ÉS ÉDESBURGONYÁVAL

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A répákat meghámozzuk egy tepsire rakosgatjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Mellé pakoljuk a 4 édesburgonyát, majd alufóliával lefedve, 30-40 perc alatt puhára sütjük.
Ha a krumplinak még kell idő, csak a répákat vesszük k, ezeket hagyjuk langyosra hűlni. Ha az édesburgonyák megsültek, félre tesszük a tálaláshoz.
Egy aprítógépben a kenyeret, hagymát és a petrezselymet aprítsuk kicsire. Adjuk hozzá a sült répákat, fetát, parmezánt, tojást, fűszerezzük mentával, fahéjjal, sóval, borssal és pulzálva dolgozzuk masszává. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Hagyjuk állni 10 percet.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Evőkanál segítségével emeljünk ki egy adagot és formázzunk a tenyerünkben 1-1 tojást belőle és süssük minden oldalán aranybarnára.
A gránátalmás salátához, egy tálkába teszünk 2 evőkanál gránátalma szirupot és folyamatosan keverve, fokozatosan felhígítjuk a vörösborecettel . Egy tálba szórjuk a lilahagymát és a céklát és leöntjük az ecetes öntettel majd a hűtőbe tesszük. Tálalásnál leszűrjük róla a levet (használhatjuk újra még egy adaghoz vagy más zöldségekhez) egy tálra rendezzük sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a gránátalma magokat és meglocsoljuk a maradék gránátalmasziruppal és meghintjük a tökmaggal.
A skordaliahoz beáztatjuk a kenyeret a tejbe, majd kifacsarjuk és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk az ecetet, mogyorót, fokhagymát és pürésítjük. Belekanalazzuk a joghurtot, sóval és borssal fűszerezzük, majd ezzel is összedolgozzuk. Tálkába szedjük és a tetejét megszórjuk a kakukkfűvel és meglocsoljuk az olajjal.

vissza a listára