Kapcsolódó műsor:
Bódi Margó Ízvilága
2. évad 3. rész
Elkészítés
Egy bárányt őrölt rozmaringban, köménymaggal, borssal sok sóval egy éjszakán át bepácolunk. A sütés előtt még paprikás rozmarongos olajjal megkenegetjük. Amikor már mind a két oldalt alaposan átkenegettük, akkor a maradék olajos pácot a tepsibe a bárány alá öntjük. Sertés zsírt teszünk alá, kevés vizet is, majd lefedjük és betoljuk a 300 fokos kemencébe. Kis idő múltán ránézünk a bárányra, és újra kis vizet öntünk alá. Locsolhatjuk fehérborral. Mikor a bárány már puhul, még további rozmaringot tehetünk mellé, és félbe vágott krumplikkal tegyük körül a bárányányt. Paradicsomot, répát is helyezünk az edénybe, és mire a krumplik is megsülnek a bárány is tökéletesen el fog készülni.