Kertész Pite

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A burgonyát kis kockákra vágjuk és annyi vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzzük, összetörjük. Simára keverjük a tejföllel és a vajjal. A zöldséges raguhoz kevés olívaolajon puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, a vékonyra szeletelt zellert és finomra aprított fokhagymát. Amikor a zöldségek kissé lepirultak, sózzuk, hozzáadjuk a finomra aprított rozmaringot és kakukkfüvet. Felöntjük a borral, a passatával, és a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele kb ½ teáskanálnyi szerecsendiót, és fedő nélkül kb. 1 órát rotyogtatjuk, amíg szép sűrű, telt ízű mártást kapunk. Hozzáadjuk a zöldborsót, a kockára vágott cukkinit és kaliforniai paprikát és addig főzzük, amíg ezek megpuhulnak. Végül hozzáadjuk a kevés tejet, hogy krémesebb legyen a ragu. A ragut hőálló edénybe tesszük, rákanalazzuk a burgonyapürét és az előmelegített sütőbe tesszük. 30 percig sütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára