Kapcsolódó műsor:

Piríts Rám!
2. évad 1. rész
Elkészítés
A zöldbabot forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a babot, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát és még további 1 percig pirítjuk. A pirult vajjal együtt tálaljuk.
A burgonyákat , bő vízben, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Közben a tejszínt és a vajat összeforraljuk és az áttört burgonyára öntjük. Alaposan összekeverjük és sóval fűszerezzük. Ha langyosra hűlt egyesével belekeverjük a tojások sárgáját is. Szedjük egy csillagcső véggel eláttott habzsákba és nyomjunk belőle kis halmokat egy sütőpapírral leterített tepsire. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, hogy ropogósra és tökéletesre süljenek.
A fűszervajhoz a szoba-hőmérsékletű vajhoz adjuk a finomra aprított petrezselymet és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne csilit és jó alaposan összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A csirkemellekbe óvatosan zsebet vágunk, hogy ne vágjuk át a végeit. Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk a megszilárdult fűszervajból egy-egy darabot. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk duplán. Bő, forró, de nem túl forró olajban (170 fok) kb. 5-8 perc alatt kirántjuk, majd fogyasztás előtt hagyjuk hűlni pár percig.