Kimchi

Elkészítés

A kínai kelt nagyobb darabokra szeletelem. A retket vékony csíkokra vágom és a reszelt sárgarépával együtt összeforgatom a kellel. Hozzáadok még szeletelt újhagymát, majd enyhén sózom és leöntöm szójaszósszal. Miután levet engedtek a zöldségek leöntöm róla és ebbe a lébe keverem a zúzott fokhagymát, friss gyömbért, az apróra vágott chili paprikát, az almaecetet és a mézet. Alaposan összekeverem a zöldségekkel. 1-2 evőkanál mogyoróolajat teszek hozzá és állni hagyom (akkor az igazi, ha 1-2 napot érik). Tálaláskor vékony csíkokra vágott kukoricakeményítővel kevert, tojásban forgatott, majd olajban kisütött sertéshúst adhatok hozzá.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára